New Times New Models Just another WordPress weblog

Eric Chevance

Eric Chevance je direktor TNT – Manufacture de chaussures, prostora za umetniško in kulturno eksperimentiranje in ustvarjanje v francoskem Bordoju, ki ga je so-ustanovil leta 1997. Izhaja iz področja izobraževanja in MJC gibanja (Hiše mladine in kulture), nakar je bil direktor Kulturnega centra v Tonniensu, Mestnega gledališča Agen in generalni sekretar Nacionalnega gledališkega centra Bordeaux-Aquitaine.

Je ustanovni član organizacije Autre(s)pARTs, ukvarja pa se s poglobljeno refleksijo o odnosih med umetnostjo, prostorom in družbo, kot tudi s pisanjem besedil o sorodnih temah.

Trenutno je generalni delegat organizacije Artfactories/Autre(s)pARTs, kjer prispeva k razvoju projektov s področja novih prostorov umetnosti. Na Tehnološkem inštitutu Univerze v Bordoju 3 je predstojnik predmeta Gledališče, hkrati predava na temo uprizoritvenih umetnosti na Michel de Montaigne Univerze v Bordoju 3, kot tudi v magisterskem programu »Pravo in administracija kulturnih institucij« na Montesquieu, Univerza v Bordoju IV.